Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(22)
Forma i typ
Książki
(20)
Poradniki i przewodniki
(15)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(22)
wypożyczone
(2)
Placówka
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
(18)
Biblioteka główna. Wyp. dla dzieci
(4)
Filia nr 4. Wyp. (Turkusowa 7)
(2)
Autor
Kotarski Bartłomiej Marcin
(3)
Floriańczyk Barbara
(2)
Johnson Nathanael
(2)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(2)
Kmieć-Krzewniak Katarzyna (1984- )
(2)
Oślizło Ryszard
(2)
Składanowska Kinga
(2)
Żywina Joanna
(2)
Auquier Marie-Andrée
(1)
Baldelomar Raquel
(1)
Czekański Marek (1948- )
(1)
DeSouza Luiza
(1)
Dispenza Joseph (1942-2015)
(1)
Greeven Amely
(1)
Hamilton Alissa
(1)
Hayek Salma (1966- )
(1)
Helms Eric
(1)
Herbert Mike (1955- )
(1)
Jacoby Richard
(1)
Jakubik-Hajdukiewicz Joanna
(1)
Kaufman Raun K. (1973- )
(1)
Klein Tovah P
(1)
Lew Andi
(1)
Linek Sabine (1959- )
(1)
Lorenc Maciej (1985- )
(1)
Markiewicz Kinga
(1)
Młynarz Miłosz (tłumacz)
(1)
Pedersen Stephanie
(1)
Piotrowska Karolina (psycholog)
(1)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Poznański Juliusz
(1)
Rhéaume-Bleue Kate
(1)
Sampson Scott D. (1961- )
(1)
Silberman Steve (1957- )
(1)
Sipser Warren
(1)
Straubinger Hermann
(1)
Suchecki Mateusz
(1)
Szelichowska-Kiziniewicz Marta
(1)
Tessmer Kimberly A. (1964- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(22)
Okres powstania dzieła
2001-
(13)
Kraj wydania
Polska
(22)
Język
polski
(22)
Odbiorca
Rodzice
(3)
Kobieta ciężarna
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(1)
Literatura kanadyjska
(1)
Literatura polska
(1)
Temat
Zdrowe odżywianie
(6)
Autyzm
(2)
Leczenie dietą
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Asperger, Hans (1906-1980)
(1)
Bajkoterapia
(1)
Chemioterapia
(1)
Choroby układu pokarmowego
(1)
Ciąża
(1)
Cukier
(1)
Cukrzyca typu II
(1)
Diagnostyka laboratoryjna (medycyna)
(1)
Dietetyka
(1)
Dziecko autystyczne
(1)
Dziecko w wieku poniemowlęcym
(1)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Fermentacja
(1)
Flora bakteryjna jelit
(1)
Higiena
(1)
Jelita
(1)
Joga
(1)
Kanner, Leo (1894-1981)
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Koktajle
(1)
Krew
(1)
Medycyna manualna
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Miasta
(1)
Mleko
(1)
Mleko kokosowe
(1)
Niemowlę
(1)
Noworodek
(1)
Nowotwory
(1)
Odżywianie
(1)
Olej kokosowy
(1)
Orzechy kokosowe
(1)
Osoby z autyzmem
(1)
Poród
(1)
Postawy rodzicielskie
(1)
Przyroda
(1)
Psychologia dziecka
(1)
Psychologia wychowawcza
(1)
Psychoterapia
(1)
Rozwój fizyczny dziecka
(1)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(1)
Rośliny
(1)
Równowaga kwasowo-zasadowa
(1)
Samoleczenie
(1)
Soki
(1)
Styl życia
(1)
Szczepienia ochronne
(1)
Szczepionki
(1)
Uczucia
(1)
Warzywa i owoce kiszone
(1)
Witaminy
(1)
Woda kokosowa
(1)
Wstyd
(1)
Wychowanie
(1)
Wychowanie pozaszkolne
(1)
Zachowania prozdrowotne
(1)
Zakwaszenie organizmu
(1)
Zespół Aspergera
(1)
Zwierzęta
(1)
Świadomość ekologiczna
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(5)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
Gatunek
Poradnik
(14)
Przepisy kulinarne
(4)
Bajki i baśnie
(1)
Esej
(1)
Książka kucharska
(1)
Opracowanie
(1)
Poradniki dla rodziców
(1)
Publicystyka
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(12)
Kulinaria
(3)
Psychologia
(2)
Biologia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Historia
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
22 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Johnson na własną rękę sprawdza powszechne przekonania z obu stron barykady: sprawdza, czy naturalny poród w domu może być ryzykowny dla rodzącej lub dziecka, czy uprawa ekologicznych warzyw jest możliwa, a także, czy szczepionki mogą zagrażać życiu dzieci. Próbując odpowiedzieć na pytanie, czy rozwijająca się technika i osiągnięcia nauki przybliżają nas czy oddalają od zdrowia, obala wiele mitów o zdrowym stylu życia i podsuwa najrozsądniejsze rozwiązania. Dochodzenie Johnsona jest porywające już od pierwszych stron książki, a wnioski z niego płynące staną się prawdziwym oparciem i pomocą dla wszystkich, którzy chcą żyć zdrowiej zachowując rozsądek i umiar.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Filia nr 4. Wyp. (Turkusowa 7)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia strony 305-[308]. Indeks.
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!
Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych. Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni! [lubimyczytac.pl, 2021]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dlaczego niektóre dzieci rozwijają się „prawidłowo”, nie sprawiając problemów wychowawczych, a inne wydają się ciągle walczyć - z rodzicami, wychowawcami i własnymi ograniczeniami? Dlaczego pięcioletnia córka sąsiadów już teraz rokuje na odnoszącą sukcesy i zaradną kobietę, a twoi znajomi wciąż martwią się o przyszłość swojego trudnego do poskromienia syna? Dr Tovah Klein, nazywana "zaklinaczką maluchów", napisała książkę, która podbiła serca celebrytów i zachwyciła wielu psychologów dziecięcych. W poprzedzonej wstępem Sarah Jessiki Parker publikacji, Klein prowadzi czytelnika przez meandry psychiki i świata emocjonalnego dzieci na różnym etapie rozwoju, w prosty sposób objaśniając motywy ich zachowań. W „Zrozumieć malucha” znalazł się m.in. obszerny rozdział o przyczynach buntu dwulatka i sposobach na przetrwanie go, a także genialna instrukcja prostego i bezstresowego treningu czystości, spania i jedzenia. Publikacja zawiera też dużą dawkę porad na temat wprowadzania dziecka do grupy rówieśniczej, kwestii dzielenia się zabawkami z innymi dziećmi, zostawiania pociechy pod opieką innych oraz wskazówki dotyczące wspierania dziecka podczas ważnych zmian zachodzących w jego życiu. Ta prowokacyjna książka jest nie tylko inspiracją do tego, aby być najlepszym rodzicem, ale podsuwa także proste narzędzia, które pomogą rodzicom rozwijać potencjał dziecka i sprawić, aby ich maluchy wyrosły na spełnionych dorosłych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dzieci
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 159.9 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Druga książka z serii "Superfoods".
Na okł.: ponad 75 przepisów.
Z książki dowiemy się wszystkiego o najzdrowszej roślinie świata, która nie ma właściwości alergizujących, czyli kokosie. Na niemal 200 stronach znajdziemy wszystkie informacje niezbędne do tego, aby włączyć produkty pochodzące z kokosa do swojej diety i cieszyć się jego wyjątkowym aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Oprócz informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających znajdziesz tu ponad 70 przepisów na przepyszne dania z kokosa, które mogą spożywać również osoby uczulone na gluten [platon.24pl].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach [211]-213.
Przełomowa książka, która pomoże ci raz na zawsze pozbyć się uporczywych objawów cukrzycy typu 2 To kompletne i wyczerpujące kompendium, które każdy diabetyk i jego bliscy powinni posiadać w swojej biblioteczce. Zawarte w nim informacje są niezbędne, by zrozumieć istotę problemu cukrzycy typu 2 i poprawić jakość życia. Cukrzyca typu 2 to trzecia książka z serii Leczenie Odżywianiem dietetyczki oraz specjalistki od spraw żywienia Kimberly Tessmer, która oferuje: - najnowsze doniesienia medyczne dotyczące choroby oraz uproszczone ich omówienie; - interaktywne narzędzia, które pozwalają nauczyć się kontrolować poziom cukru we krwi, by poczuć przypływ energii i wzmocnić organizm; - przewodnik po zakupach oraz optymalny jadłospis diabetyka z łatwymi do planowania posiłkami, które pomogą rozpocząć życie bez objawów cukrzycy.[z okładki]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Filia nr 2. Wyp. (zamknięta)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej