Toksykologia żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
(1)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Kobieta
(4287)
Rodzina
(2515)
Relacje międzyludzkie
(2268)
Tajemnica
(2108)
Przyjaźń
(2025)
Toksykologia żywności
(-)
Miłość
(1969)
Zabójstwo
(1466)
II wojna światowa (1939-1945)
(1276)
Śledztwo i dochodzenie
(1222)
Relacja romantyczna
(1220)
Małżeństwo
(1129)
Trudne sytuacje życiowe
(1029)
Dzieci
(980)
Rodzeństwo
(949)
Uczucia
(934)
Nastolatki
(926)
Magia
(876)
Sekrety rodzinne
(827)
Życie codzienne
(798)
Zwierzęta
(794)
Dziewczęta
(730)
Język angielski
(718)
Osoby zaginione
(695)
Policjanci
(684)
Matki i córki
(656)
Żydzi
(654)
Uprowadzenie
(589)
Literatura polska
(577)
Władcy
(576)
Wybory życiowe
(568)
Pisarze polscy
(564)
Język polski
(542)
Dziennikarze
(534)
Podróże
(525)
Arystokracja
(515)
Poszukiwania zaginionych
(513)
Boże Narodzenie
(510)
Zemsta
(486)
Przestępczość zorganizowana
(482)
Historia
(481)
Uczniowie
(479)
Język polski (przedmiot szkolny)
(466)
Psy
(456)
Wychowanie w rodzinie
(450)
Mężczyzna
(433)
Chłopcy
(429)
Zakochanie
(426)
Humor
(411)
Pisarze
(408)
Ojcowie i córki
(406)
Krainy i światy fikcyjne
(405)
Prywatni detektywi
(403)
Samorealizacja
(401)
Wampir (stworzenie fantastyczne)
(395)
Spisek
(391)
Ludzie a zwierzęta
(386)
Śmierć
(386)
Obyczaje i zwyczaje
(381)
Polacy za granicą
(381)
Seryjni zabójcy
(373)
Samotność
(368)
Władza
(364)
Zabójstwo seryjne
(363)
Koty
(354)
Język niemiecki
(348)
Wakacje
(348)
Ludzie bogaci
(342)
Politycy
(341)
Polityka
(341)
Wsie
(341)
Lekarze
(333)
Stworzenia fantastyczne
(327)
Zdrada
(322)
Zjawiska paranormalne
(317)
Dziadkowie i wnuki
(316)
Dojrzewanie
(312)
Wojna
(303)
Małe miasto
(297)
Zdrowe odżywianie
(290)
Wojsko
(289)
Przeprowadzka
(282)
Kultura
(279)
Przedsiębiorstwo
(276)
Marzenia
(272)
Śmierć bliskiej osoby
(271)
Psychologia dziecka
(270)
PRL
(267)
Szczęście
(263)
Wojna 1939-1945 r.
(263)
Młodzi dorośli
(259)
Terroryzm
(257)
Żołnierze
(256)
Macierzyństwo
(254)
Spadek
(254)
Holokaust
(253)
Trauma
(253)
Zdrada małżeńska
(250)
Kłamstwo
(249)
Szlachta
(249)
Aktorzy polscy
(247)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
SPIS TREŚCI: 1. Witaminy; 2. Tłuszcze mleczne: struktura, skład i właściwości prozdrowotne; 3. Alergeny w żywności; 4. Mutagenne, rakotwórcze i przeciwrakotwórcze składniki żywności; 5. Skażenia żywności; 6. Rola składników żywności w żywieniu człowieka; 7. Interakcje składników żywności; 8. Rola analityki chemicznej w zapewnianiu pożądanej jakości żywności.
W 3 tomie Chemii żywności przedstawiono charakterystykę odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności, chemiczne i biologiczne właściwości witamin, także odżywcze i funkcjonalne cechy masła. Opisano alergeny występujące w surowcach i produktach żywnościowych, a także zaprezentowano najnowsza wiedzę na temat mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działania wielu związków zawartych w żywności. Ponadto omówiono interakcje składników żywności oraz wpływ tych oddziaływań na jakość produktów spożywczych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Biblioteka główna. Czytelnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Filia nr 2. Wyp. (zamknięta)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej