Technologia żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(28)
Forma i typ
Książki
(28)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Publikacje naukowe
(4)
Publikacje fachowe
(3)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(29)
Placówka
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
(27)
Filia nr 1. Wyp. (Rynek Grocholski 18)
(1)
Filia nr 4. Wyp. (Turkusowa 7)
(1)
Autor
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(4)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(4)
Jarczyk Andrzej (1933- )
(3)
Berdowski Janusz Bronisław
(2)
Bijok Barbara
(2)
Bijok Franciszek
(2)
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Heim Andrzej
(2)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(2)
Pijanowski Eugeniusz (1906-1974)
(2)
Procner Aleksandra
(2)
Adamczak Marek (technolog żywności)
(1)
Bach Anna
(1)
Baer-Dubowska Wanda
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Dobrogojska Małgorzata
(1)
Drozdowski Bronisław (1928- )
(1)
Dąbek Aleksander
(1)
Dłużniewska Anna
(1)
Dłużniewski Mieczysław
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Flis Krystyna
(1)
Grajek Włodzimierz (1946- )
(1)
Koziorowska Barbara
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Lacey Richard W
(1)
Lewicki Piotr P
(1)
Malepszy Stefan
(1)
Nieżurawski Lech (1949- )
(1)
Palich Piotr (1951- )
(1)
Reps Arnold
(1)
Zalewski Stanisław
(1)
Świtka Jerzy
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(13)
1990 - 1999
(13)
1980 - 1989
(1)
1970 - 1979
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
2001
(1)
Kraj wydania
Polska
(28)
Język
polski
(28)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(19)
Nauczyciele
(1)
Studenci
(1)
Szkoły ponadgimnazjalne
(1)
Technikum
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Kobieta
(4274)
Rodzina
(2504)
Relacje międzyludzkie
(2258)
Tajemnica
(2102)
Przyjaźń
(2011)
Technologia żywności
(-)
Miłość
(1962)
Zabójstwo
(1464)
II wojna światowa (1939-1945)
(1271)
Śledztwo i dochodzenie
(1216)
Relacja romantyczna
(1214)
Małżeństwo
(1122)
Trudne sytuacje życiowe
(1023)
Dzieci
(976)
Rodzeństwo
(944)
Uczucia
(921)
Nastolatki
(917)
Magia
(872)
Sekrety rodzinne
(815)
Życie codzienne
(793)
Zwierzęta
(788)
Dziewczęta
(724)
Język angielski
(718)
Osoby zaginione
(690)
Policjanci
(680)
Matki i córki
(655)
Żydzi
(655)
Uprowadzenie
(587)
Literatura polska
(577)
Władcy
(573)
Pisarze polscy
(564)
Wybory życiowe
(562)
Język polski
(542)
Dziennikarze
(533)
Podróże
(521)
Arystokracja
(515)
Boże Narodzenie
(510)
Poszukiwania zaginionych
(507)
Zemsta
(486)
Przestępczość zorganizowana
(479)
Historia
(478)
Uczniowie
(477)
Język polski (przedmiot szkolny)
(466)
Psy
(453)
Wychowanie w rodzinie
(449)
Mężczyzna
(430)
Chłopcy
(426)
Zakochanie
(422)
Humor
(407)
Pisarze
(407)
Krainy i światy fikcyjne
(402)
Ojcowie i córki
(402)
Prywatni detektywi
(402)
Samorealizacja
(399)
Wampir (stworzenie fantastyczne)
(395)
Spisek
(389)
Ludzie a zwierzęta
(385)
Śmierć
(385)
Polacy za granicą
(381)
Obyczaje i zwyczaje
(380)
Seryjni zabójcy
(373)
Samotność
(367)
Władza
(364)
Zabójstwo seryjne
(360)
Koty
(351)
Język niemiecki
(348)
Wakacje
(342)
Ludzie bogaci
(340)
Polityka
(339)
Politycy
(338)
Wsie
(336)
Lekarze
(332)
Stworzenia fantastyczne
(323)
Zdrada
(319)
Zjawiska paranormalne
(317)
Dziadkowie i wnuki
(314)
Dojrzewanie
(311)
Wojna
(303)
Małe miasto
(291)
Wojsko
(289)
Zdrowe odżywianie
(289)
Kultura
(279)
Przeprowadzka
(279)
Przedsiębiorstwo
(276)
Marzenia
(270)
Psychologia dziecka
(270)
PRL
(269)
Śmierć bliskiej osoby
(268)
Wojna 1939-1945 r.
(265)
Szczęście
(261)
Terroryzm
(257)
Żołnierze
(254)
Holokaust
(253)
Macierzyństwo
(253)
Trauma
(252)
Młodzi dorośli
(251)
Aktorzy polscy
(250)
Szlachta
(250)
Spadek
(249)
Kłamstwo
(248)
Zdrada małżeńska
(248)
Gatunek
Podręcznik
(20)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(3)
Podręczniki
(1)
Podręczniki szkolne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(5)
Rolnictwo i leśnictwo
(4)
Biologia
(3)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Inżynieria i technika
(1)
28 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
W stopce redakcyjnej błędny rok wydania: 2000.
Bibliografia przy rozdziałach - Indeks.
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 60 (1 egz.)
Biblioteka główna. Czytelnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ogólna technologia żywności. Cz. 1 / red. Włodzimierz Bednarsk i in. ; [aut.] Włodzimierz Bednarski [i in.]. - Wyd. 3. - Olsztyn : Wydawnictwo ART, 1996. - 407, [1] s., [4] k. tabl. złoż. : rys., wykr. ; 23 cm.
(Skrypty - Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie)
Bibliogr. przy ćwiczeniach.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Filia nr 3. Wyp. (zamknięta)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Skrypty - Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Filia nr 3. Wyp. (zamknięta)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
SPIS TREŚCI: 1. Informacje wstępne, 2. Biologiczne podstawy procesów mikrobiologicznych, 3. Techniczne podstawy hodowli drobnoustrojów w bioreaktorach, 4. Wydzielanie, oczyszczanie i utrwalanie bioproduktów, 5. Biokataliza i jej zastosowanie, 6. Podstawy technologii wybranych bioproduktów, 7. Wybrane zagadnienia z biotechnologii środowiskowej, Literatura uzupełniająca Słowniczek wybranych terminów z dziedziny biotechnologii, Skorowidz.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 60 (1 egz.)
Filia nr 2. Wyp. (zamknięta)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Filia nr 2. Wyp. (zamknięta)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1. Wyp. (Rynek Grocholski 18)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 4. Wyp. (Turkusowa 7)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 2. Wyp. (zamknięta)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Skrypty dla Szkół Wyższych - Politechnika Łódzka)
Bibliogr.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Projektowanie aparatury chemicznej i spożywczej / aut. Andrzej Heim [i in.]. - Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 1993. - 130, [1] s., [1] k. tabl. złoż. : rys., wykr. ; 21 cm.
(Skrypty dla Szkół Wyższych - Politechnika Łódzka)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [278].
SPIS TREŚCI: 1. Wiadomości wstępne, 2. Surowce w przetwórstwie owoców i warzyw oraz metody ich przetwarzania, 3. Produkcja półproduktów - przetworów, 4. Produkcja kiszonek, 5. Produkcja konserw, 6. Produkcja marynat, 7. Produkcja suszu, 8. Produkcja mrożonek.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Filia nr 3. Wyp. (zamknięta)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Brak okładki
Książka
W koszyku
SPIS TREŚCI: 1. Produkcja soków, nektarów, napojów owocowych oraz soków warzywnych, 2. Przetwory o dużej zawartości cukru, 3. Produkcja koncetratu pomidorowego, 4. Zagęszczone soki owocowe - koncetraty soków, 5. Produkcja win, miodów pitnych i pochodnych wina, 6. Inne produkty owocowo-warzywne, 7. Odpady produkcyjne i ich wykorzystanie
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Filia nr 3. Wyp. (zamknięta)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Projektowanie technologiczne zakładów gastronomicznych / Barbara Koziorowska. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW [Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego], 1998. - 168 s., [5] k. tabl. złoż., [8] s. tabl. kolor. : fot., rys., wykr. ; 28 cm.
Bibliogr. s. 165-168.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy.)
Bibliogr. s. 461-462
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (3 egz.)
Biblioteka główna. Czytelnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Brak okładki
Książka
W koszyku
Biotechnologia roślin / redakcja naukowa Stefan Malepszy ; autorzy Anna Bach [i 23 pozostałych]. - Wydanie 2 zmienione, dodruk - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2005. - 607 stron : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach
Najnowocześniejsza całościowa prezentacja aktualnych osiągnięć w biotechnologii roślin! Książka jest jedynym w języku polskim podręcznikiem akademickim, który prezentuje zarówno podstawy, tj. aspekty metodyczne zaawansowanej biotechnologii roślin, jak również praktyczne zastosowania tej dyscypliny w rozmnażaniu hodowli i nasiennictwie, ochronie roślin przed chorobami, tworzeniu nowych odmian roślin uprawnych wykorzystywanych w rolnictwie, ogrodnictwie, medycynie i przemyśle farmaceutycznym. Autorzy stosują nowoczesny sposób wykładu - prezentację problemu do rozwiązania. Przyswojeniu wiedzy i jej utrwaleniu służą pytania zamieszczone na końcu każdego rozdziału. Adresatami książki są: studenci uniwersytetów, akademii rolniczych i częściowo medycznych oraz politechnik, studiujący na kierunkach biologii, biochemii, biotechnologii, rolnictwa i technologii rolniczej, ogrodnictwa, leśnictwa, farmacji, technologii żywności i innych pokrewnych. Publikacja może być doskonałym uzupełnieniem wiedzy dla pracowników naukowych, słuchaczy studiów podyplomowych, nauczycieli szkół średnich, pracowników stacji hodowli in vitro oraz przemysłu i technologii roślinnej, a także - wybrane zagadnienia - dla osób interesujących się problemami współczesnej biotechnologii, w tym biotechnologii roślin.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 60 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej