Bezpieczeństwo żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(2)
Placówka
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
(4)
Autor
Duda Grażyna
(1)
Filippi-Lechowska Paulina
(1)
Fock Andrea (1961- )
(1)
Gertig Henryk (1924-2011)
(1)
Kubińska-Jabcoń Ewa
(1)
Kubiński Wiktor (1949- )
(1)
Muth Jutta
(1)
Niehaus Monika
(1)
Niekurzak Mariusz
(1)
Pollmer Udo (1954- )
(1)
Sobczyk Wiktoria (1957- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Technolodzy żywności
(2)
Temat
Kobieta
(4281)
Rodzina
(2515)
Relacje międzyludzkie
(2266)
Tajemnica
(2107)
Przyjaźń
(2024)
Bezpieczeństwo żywności
(-)
Miłość
(1970)
Zabójstwo
(1466)
II wojna światowa (1939-1945)
(1275)
Śledztwo i dochodzenie
(1222)
Relacja romantyczna
(1219)
Małżeństwo
(1129)
Trudne sytuacje życiowe
(1028)
Dzieci
(980)
Rodzeństwo
(949)
Uczucia
(934)
Nastolatki
(925)
Magia
(876)
Sekrety rodzinne
(826)
Życie codzienne
(797)
Zwierzęta
(794)
Dziewczęta
(730)
Język angielski
(718)
Osoby zaginione
(695)
Policjanci
(684)
Matki i córki
(656)
Żydzi
(654)
Uprowadzenie
(589)
Literatura polska
(577)
Władcy
(576)
Wybory życiowe
(568)
Pisarze polscy
(564)
Język polski
(542)
Dziennikarze
(534)
Podróże
(524)
Arystokracja
(515)
Poszukiwania zaginionych
(513)
Boże Narodzenie
(510)
Zemsta
(486)
Historia
(481)
Przestępczość zorganizowana
(481)
Uczniowie
(479)
Język polski (przedmiot szkolny)
(466)
Psy
(456)
Wychowanie w rodzinie
(450)
Mężczyzna
(433)
Chłopcy
(429)
Zakochanie
(425)
Humor
(411)
Pisarze
(408)
Ojcowie i córki
(406)
Krainy i światy fikcyjne
(405)
Prywatni detektywi
(403)
Samorealizacja
(401)
Wampir (stworzenie fantastyczne)
(395)
Spisek
(391)
Ludzie a zwierzęta
(386)
Śmierć
(386)
Polacy za granicą
(381)
Obyczaje i zwyczaje
(380)
Seryjni zabójcy
(373)
Samotność
(368)
Władza
(364)
Zabójstwo seryjne
(363)
Koty
(354)
Język niemiecki
(348)
Wakacje
(348)
Ludzie bogaci
(342)
Politycy
(341)
Polityka
(341)
Wsie
(340)
Lekarze
(333)
Stworzenia fantastyczne
(327)
Zdrada
(322)
Zjawiska paranormalne
(317)
Dziadkowie i wnuki
(316)
Dojrzewanie
(312)
Wojna
(303)
Małe miasto
(297)
Zdrowe odżywianie
(290)
Wojsko
(289)
Przeprowadzka
(282)
Kultura
(279)
Przedsiębiorstwo
(276)
Marzenia
(271)
Psychologia dziecka
(270)
Śmierć bliskiej osoby
(270)
PRL
(267)
Wojna 1939-1945 r.
(264)
Szczęście
(263)
Młodzi dorośli
(257)
Terroryzm
(257)
Żołnierze
(255)
Macierzyństwo
(254)
Spadek
(254)
Holokaust
(253)
Trauma
(253)
Aktorzy polscy
(249)
Kłamstwo
(249)
Szlachta
(249)
Zdrada małżeńska
(249)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Żywność a zdrowie i prawo / Henryk Gertig, Grażyna Duda. - Wydanie 2 uzupełnione. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, copyright 2004. - 339 stron : rysunki ; 24 cm.
Indeksy.
Pierwsze wydanie ukazało się pt. "Żywność a zdrowie".
SPIS TREŚCI: I Podstawy ustawodawstwa żywnościowego; II Nadzór nad warunkami sanitarno-higienicznymi determinującymi stan zdrowia człowieka w świetle obowiązującego ustawodawstwa; III Zatrucia i zakażenia pokarmowe pochodzenia bakteryjnego; IV Choroby zakaźne odzwierzęce (inwazyjne) i pasożytnicze; V Szkodniki magazynów żywnościowych; VI Rośliny wyższe i grzyby jako nośniki substancji szkodliwych dla zdrowia; VII Dozwolone substancje dodawane do żywności; VIII Pestycydy jako zanieczyszczenia żywności; IX Chemiczne zanieczyszczenia żywności i skażenia promieniotwórcze; X Przedmioty użytku, z uwzględnieniem materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością;
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Biblioteka główna. Czytelnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach.
Przewodnik po najważniejszych badaniach z zakresu jakości i wartości odżywczej wybranych towarów spozywczych. Autorzy skupili się w tej książce m. in. na metodach badania następujących grup towarów spozywczych : mięsa, podrobów i przetworów ; tłuszczów roślinnych i zwierzęcych ; przetworów zbożowych ; warzyw i owoców.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okł.: Cała prawda o najgłośniejszych skandalach żywnościowych.
Bibliogr. s. 219-251.
Pierwsza antydietetyczna książka w Polsce! Przestałeś jeść frytki i czipsy, bo uwierzyłeś, że dostaniesz od nich raka? Znów wydałeś kupę pieniędzy na jajka z eko hodowli, bo są zdrowsze od tych ze sklepu? Stosujesz się do wszystkich rad speców od zdrowego żywienia, a wcale nie jesteś ani zdrowszy, ani szczęśliwszy? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na któreś z powyższych pytań, ta książka jest dla ciebie. Udo Pollmer i jego team biorą na cel największe skandale żywnościowe ostatnich lat. Przyglądają się produkcji żywności, bio-certyfikatom, szczepionkom, chorobie szalonych krów i ptasiej grypie. Bazując na rzetelnych wynikach badań, które inni usiłują zamieść pod dywan, wyjaśniają, w jaki sposób wielkie koncerny manipulują informacjami i wykorzystują naszą niewiedzę. To, że wszyscy płacimy za to zdrowiem, się dla nich nie liczy. Z pełną premedytacją podkładają nam świnię - i to bynajmniej nie taką, którą chcielibyśmy przerobić na schabowe. Na szczęście Udo Pollmer - dyrektor Europejskiego Instytutu Żywienia i ceniony dietetyk - staje w naszym imieniu do walki o zdrowy rozsądek. A do tego uświadamia, że czasem lepiej i zdrowiej zjeść frytki z ketchupem, niż liść sałaty z eko upraw. Bo nie ma nic złego w tym, że czasem zjemy coś, co lubimy!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Monograficzne - Akademia Pedagogiczna im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie ; 288)
SPIS TRESCI: 1. Charakterystyka bezpiecznej żywności ; 2. Drogi migracji substancji obcych do żywności ; 3. Ekologiczne i nieekologiczne opakowania żywności ; 4. Rozwój nowoczesnych metod gospodarowania w rolnictwie ; 5. Etyka, kompetencja i świadomość ekologiczna rolników.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna. Wyp. dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 630/635 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej